Asculta Radio Omega Live!

Amendarea celor care înjură pe Facebook ar putea fi reglementată printr-o hotărâre de Consiliu Local

Conducerea Primăriei Târgu Jiu se gândeşte să le propună consilieri locali un proiect de hotărâre prin care Poliţia Locală să-i poată amenda special pe cei care aduc injurii cetăţenilor inclusiv pe Facebook.
Aurel Popescu, viceprimarul cu atribuţii de primar din Târgu Jiu, a venit, astăzi, cu această propunere, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, s-a creat un adevărat scandal pe reţeaua de socializare Facebook între vicele din Târgu Jiu, Poliţia Locală şi cetăţenii din municipiu.
Scandalul s-a iscat în urma postării unui filmuleţ în care o maşină a Poliţiei Locale depăşea pe linie continuă. Cei care au postat filmuleţul i-au acuzat pe poliţiştii locali că au făcut abuz de girofar şi de aici s-a ajuns la jigniri pe Facebook.
Administraţia publică locală a considerat că cetăţenii respectivi au adus prejudicii de imagine Poliţiei Locale din Târgu Jiu şi a început să caute metode de sancţionare a celor care jignesc sau aduc atacuri la persoană pe reţelele de socializare.
Aurel Popescu, viceprimarul cu atribuţii de primar, susţine însă că, mai întâi, va iniţia o campanie de informare şi prevenţie a cetăţenilor din Târgu Jiu cu privire la riscurile la care se expun cei care calcă legislaţia în vigoare privind acţiunile şi conduita în spaţiul public, abia apoi se va trece la sancţionarea celor care încalcă legea şi pe Facebook.

1 comentariu. »

  1. Păcat ! Amendarea celor care înjură în spațiul public ar trebui reglementată prin decizie a unui Consiliu Național de Etică și Responsabilitate Civică. Cred sincer că orice critică, observație, constatare se pot face și fără a aduce injurii, jigniri ori apostrofări tendențioase ceea ce mă face să apreciez pozitiv inițiativa civică a primarului (provizoriu) pe care nu-l cunosc dar îl felicit.

Lasa un comentariu